Vanhempien aikuisten diabeteksen hallinta ja hallinta

Diabetes vanhuksilla

Diabetes on yleinen sairaus vanhuksilla, ja se voi aiheuttaa vakavia komplikaatioita vanhemmilla ihmisillä. Nämä vinkit auttavat sinua paremmin hallitsemaan verensokerin indeksiäsi.

Vanhempien aikuisten diabeteksen hallinta ja hallinta


Diabetes vanhuksilla
Äskettäin diabeteksen diagnosoituneiden vanhusten hoidon ohjaamiseksi heidän terveys- ja henkilökohtainen tilanteensa on otettava huomioon.
  • Vanhempien aikuisten diabeteksen hallinta ja hallinta
  • Diabeteskomplikaatiot vanhemmilla ihmisillä
  • Oikea ruokavalio vanhemmilla diabeetikoilla
  • Liikunta vanhemmilla diabeetikoilla
  • Yleiset suositukset diabeetikoille
Päivitetty: 19. maaliskuuta 2020

Diabetes on sairaus, jonka esiintyvyys kasvaa vanhuuden saavuttamisen myötä, vaikka 1900-luvun suuntaus johtaa istuvaan elämäntapaan, samoin kuin sokeri- ja rasvapitoisten tuotteiden liiallinen kulutus, aiheuttaa yhä enemmän lapsia ja nuoret, joilla on tämä patologia, erityisesti tyypin II diabetes, diabetestä pidetään edelleen ikääntyneiden sairautena  , koska huippunkertaisuus kasvaa vuosien varrella. Erityisesti arvioidaan, että 15%  yli  70- vuotiaista aikuisista kärsii tästä aineenvaihduntataudista. Tämä luku kasvaa 20%: iin yli 80-vuotiaina,  Espanjan diabeteseuran (SED) mukaan .
Iäkkäillä ihmisillä on yleistä esiintyä ihmisissä, jotka ovat pitäneet riittämättömät elämäntavat tottumuksensa monien vuosien ajan, ja on aika, jolloin haima ei pysty erittämään tarpeeksi insuliinia  glukoositasojen säätelemiseksi . Äskettäisessä tutkimuksessa, joka tehtiin  Salk-instituutissa  (Yhdysvallat), kuitenkin käy ilmi, että ikääntyminen itsessään   on diabeteksen syy, jopa terveillä ja aktiivisilla ihmisillä.

Vaikeudet diabeteksen hallinnassa vanhuksilla

Ihmiset, joilla on kehittynyt diabetes nuoruudessa tai aikuisina, tuntevat taudin täysin ja osaavat elää sen kanssa. Niiden, joilla diagnosoidaan vanhuudessa, kun he ovat hankkineet riittämättömät ruokailutottumukset tai elämäntavan tai joilla ei ole keinoja ja kykyä muuttaa niitä, on kuitenkin vaikea hallita glykeemistä indeksiä. Oikeiden ravitsemusohjeiden hyväksyminen, aktiivisena pysyminen ja lääkärin määräämän hoidon ja valvonnan noudattaminen ovat avaimia taudin hallintaan, mutta vanhemmalle henkilölle voi olla vaikeaa noudattaa niitä.
Vasta diabeteksen äskettäin diagnosoitujen vanhusten asianmukaisen hoidon ohjaamiseksi on otettava huomioon paitsi heidän terveydentila myös perheensä, taloudellinen ja sosiaalinen tilanne sekä fyysinen ja henkinen tila. Tästä syystä näissä tapauksissa on erittäin tärkeää, että viestintä on hyvää terveydenhuollon ammattihenkilön kanssa, ja saattaa olla tarpeen, että vanhempi seuraa aina toista henkilöä kirjoittaakseen noudatettavat ohjeet. Kun nämä tekijät otetaan huomioon, lääkäri arvioi sopivimman hoidettavan hoidon, ts. Sen, että insuliinin antaminen tai erilaisten lääkkeiden ottaminen terapiavaihtoehtona voi olla vaikeaa yksin asuvalle ikääntyneelle seurata.
Arvioitaessa henkilön tilannetta, ikää ja yleistä terveyttä hoidon tavoite ja tyyppi voivat vaihdella, mutta joka tapauksessa keskitytään akuutin glykeemisen dekompensaation ja toimintakyvyn menettämisen välttämiseen vaihtoehdon avulla. yksinkertaisempi, mutta tehokas terapia.
Diabeteskomplikaatiot vanhemmilla ihmisillä ⏩ 
Luotu: 11. marraskuuta 2016

Liittyvät Sisältö ajaksi Luokka: Kaikki diabetestä ››


Toimittajan kirjoittama: WebMD - terveysratkaisut
Tässä annettuja tietoja ei tule käyttää missään lääketieteellisessä hätätilanteessa tai minkään lääketieteellisen tilan diagnosointiin tai hoitoon.
Kaikkien lääketieteellisten sairauksien diagnosointiin ja hoitoon on kuultava lääkärin lupaa.