Mikä on koiran diabetes, syyt ja diagnoosi

Koiran diabetes

Kuten ihmiset, koiratkin voivat kärsiä tästä endokriinisestä taudista. Opi, miksi se ilmenee, kuinka voimme tietää, onko lemmikilläsi diabetes ja mikä on sen hoito.

Mikä on koiran diabetes, syyt ja diagnoosi


Koira nukkuu sohvalla
Koiran diabetestä, vaikka se vaikuttaa minkä tahansa rodun, sukupuolen ja iän koiriin, on yleisimmin noin kahdeksan vuoden ikäisillä naisilla.
  • Mikä on koiran diabetes, syyt ja diagnoosi
  • Koiran diabeteksen hoito ja diabeettisen koiran hoito
  • Koiran diabeteksen komplikaatiot
Päivitetty: 19. maaliskuuta 2020

Koiran diabetes , ja vastaavat, joka vaikuttaa ihmisten, on  metabolinen häiriö  johtuu kokonaan tai osittain ilman  insuliinia , syntetisoidun hormonin haima, joka lähettää signaaleja kehon käyttää glukoosia. Tämä on yksi tärkeimmistä energialähteistä, joita saamme ravinto- ja kehonvarannoista.
Kun haima ei ole täysin menettänyt kykyään valmistaa insuliinia, puhumme  insuliinista riippumattomasta diabetes  mellituksesta . Päinvastoin peruuttamatonta ilman tätä kapasiteettia kutsutaan  insuliinista riippuvainen diabetes  mellitus , koska ulkoisen lähteen insuliini on välttämätöntä. Jälkimmäinen on yleisin koirilla todetun diabeteksen muoto.

Koiran diabeteksen syyt ja riskitekijät

Vaikka koirien diabetestä esiintyy kaiken ikäisissä, rotuisissa ja sukupuolisissa koirissa, koiran diabeteksen esiintyvyys on korkeampi noin  kahdeksan vuoden ikäisenä  ja  naisilla . Villakoira ja snautseri ovat rodut, jotka ovat parhaiten alttiita tämän häiriön kehittymiselle. Lisäksi koirilla on havaittu muita  diabeteksen aiheuttajia ; joukossa tiettyjä sairauksia, kuten liikalihavuus tai haimatulehdus, ja joidenkin lääkkeiden, kuten kortikosteroidien, käyttö.

Kuinka tiedän, onko koirallani diabetes?

Oireita koiran diabetes  on ominaista  lisääntynyt ruoan  ja veden saanti ja lisääntynyt virtsan ulostulo  , kaikki liittyy   mukaan  painon vähennys . Joskus nämä oireet jäävät huomaamatta, ja menemme neuvotteluun, kun komplikaatioita on jo kehittynyt, kuten kaihi tai virtsainfektio. Tästä syystä korostamme, että on tärkeää suorittaa säännöllinen täydellinen eläinlääkärintarkastus etenkin kahdeksan vuoden ikäisenä. Tällä tavoin tietyt sairaudet havaitaan varhaisessa vaiheessa, jotta voidaan hoitaa ne mahdollisimman pian ja hidastaa niiden etenemistä tai estää toissijaisten komplikaatioiden muodostuminen.

Koira, jolla on diabetes

Kliiniset testit koiran diabeteksen diagnoosiksi

Luotettu eläinlääkäri kysyy havaitsemasi oireita ja suorittaa samalla yleisen tutkimuksen lemmikillesi. Kerät myös pienen veri- ja virtsanäytteen  testausta varten . Suurimmalla osalla eläinlääketieteellisiä klinikoita on keinot tehdä tämä ja he saavat tulokset lyhyessä ajassa aiheuttamatta tuskin epämukavuutta lemmikkisi kanssa.
Koirien kohdalla, joista kärsii diabetes  mellitus , glykeeminen arvo   (veren glukoosimäärä) tietyn paaston jälkeen on korkea, ja  glykosuria  (glukoosi virtsassa) esiintyy jatkuvasti. Joissakin tapauksissa on tarpeen suorittaa  täydentäviä testejä  diagnoosin vahvistamiseksi ja muiden samanaikaisten tautien torjumiseksi.
Koiran diabeteksen hoito ja diabeettisen koiran hoito ⏩ 
Luotu: 18. marraskuuta 2015

Liittyvät Sisältö ajaksi Luokka: Kaikki diabetestä ››


Toimittajan kirjoittama: WebMD - terveysratkaisut
Tässä annettuja tietoja ei tule käyttää missään lääketieteellisessä hätätilanteessa tai minkään lääketieteellisen tilan diagnosointiin tai hoitoon.
Kaikkien lääketieteellisten sairauksien diagnosointiin ja hoitoon on kuultava lääkärin lupaa.