Diabeteskomplikaatiot vanhemmilla ihmisillä

Diabetes vanhuksilla

Diabetes on yleinen sairaus vanhuksilla, ja se voi aiheuttaa vakavia komplikaatioita vanhemmilla ihmisillä. Nämä vinkit auttavat sinua paremmin hallitsemaan verensokerin indeksiäsi.

Diabeteskomplikaatiot vanhemmilla ihmisillä


Diabeteskomplikaatiot vanhemmilla ihmisillä
Diabetes voi aiheuttaa komplikaatioita eri elimissä, kuten sydämessä, verisuonissa, silmissä ja aivoissa.
  • Vanhempien aikuisten diabeteksen hallinta ja hallinta
  • Diabeteskomplikaatiot vanhemmilla ihmisillä
  • Oikea ruokavalio vanhemmilla diabeetikoilla
  • Liikunta vanhemmilla diabeetikoilla
  • Yleiset suositukset diabeetikoille
Päivitetty: 29. marraskuuta 2017

Korkea verensokeri-indeksi ei ole ainoa diabetesta aiheuttava ongelma, mutta tämä muutos voi johtaa hyvin monimuotoisiin  komplikaatioihin  kehon eri osissa, kuten sydämessä, verisuonissa, silmissä ja aivoissa. toiset. Tämä tilanne on vielä vakavampi vanhusten keskuudessa, jotka ovat riippuvaisia ​​tai kärsivät muista patologioista, koska heidän on vaikeampaa hoitaa tätä tautia oikein, jolloin on tärkeää noudattaa oikein sarjaa elämäntapaohjeita.
Vanhempien aikuisten  diabeteksen hoidossa   keskitytään pitämään verensokeriindeksi hallittuna niin pitkään kuin mahdollista väliaikaisten vaurioiden välttämiseksi, koska ne voivat johtaa jopa sairastuneen kuolemaan. Jotkut diabeteksen aiheuttamista komplikaatioista ovat:
  • Hermovauriot: perifeerinen diabeettinen neuropatia esiintyy etenkin niillä, joilla on ollut diabetes yli 20 vuotta.
  • Silmäsairaudet: yleisimpiä ovat retinopatia, diplopia (kaksoisnäkö), kaihi ja glaukooma.
  • Verenkiertoon liittyvät ongelmat: valtimoiden kovettumisen vuoksi, joka voi aiheuttaa hyytymien muodostumisen ja siten aivo-verisuonitapaturman kärsimyksen.
  • Munuaisongelmat: Diabeettinen nefropatia on yleinen ongelma diabeetikoilla, mikä johtuu munuaisten riittämättömästä veren suodatuksesta.
  • Jalojen komplikaatiot: Diabeetikot menettävät todennäköisemmin jalkojen herkkyyden, heikentyneen verenkiertoon ja aiheuttavat haavaumia hermovaurioiden ja jalojen heikentyneen verenvirtauksen seurauksena.
  • Hammasongelmat: ne ovat yleensä yleisiä, etenkin karies ja periodontaaliset sairaudet, jotka voivat aiheuttaa hampaan menetystä.
Nämä ongelmat pahenevat entisestään, kun diabeetikko on vanhempi henkilö, ja joilla on tietty toimintahäiriö, koska ne vähentävät heidän itsemääräämisoikeuttaan ja edistävät riippuvuutta. Siksi vanhusten diabeteksen hoidossa ei keskitytä pelkästään glykeemisen indeksin hallintaan, vaan myös näiden elämänlaatuun suoraan vaikuttavien ongelmien estämiseen.
 ⏪ Vanhempien aikuisten diabeteksen hallinta ja hallinta
Oikea ruokavalio vanhemmilla diabeetikoilla ⏩ 
Luotu: 11. marraskuuta 2016

Liittyvät Sisältö ajaksi Luokka: Kaikki diabetestä ››


Toimittajan kirjoittama: WebMD - terveysratkaisut
Tässä annettuja tietoja ei tule käyttää missään lääketieteellisessä hätätilanteessa tai minkään lääketieteellisen tilan diagnosointiin tai hoitoon.
Kaikkien lääketieteellisten sairauksien diagnosointiin ja hoitoon on kuultava lääkärin lupaa.