Raskaudellisen diabeteksen hoito
Raskaudellinen diabetes
Lähes joka kymmenes raskaana olevasta naisesta kärsii diabeteksestä raskauden aikana. Opi, milloin ja miten se voidaan diagnosoida, samoin kuin oikea ruokavalio sen hallitsemiseksi ja sen komplikaatioiden välttämiseksi äidille ja vauvalle.
Raskaudellisen diabeteksen hoito
- Mikä on raskausdiabetes?
- Miksi raskauden diabetestä esiintyy
- Raskausdiabetes oireet
- Raskausdiabetesin diagnoosi
- Raskaudellisen diabeteksen hoito
- Raskausdiabetesin ehkäisy
Päivitetty: 8. tammikuuta 2020
Kun raskauden diabetes on diagnosoitu, sitä hoidetaan pääasiassa ruokavalion avulla, koska suun kautta annettavat hypoglykeemiset lääkkeet ovat vasta-aiheisia raskauden aikana. Tämän hoidon tavoitteena on äidin aineenvaihdunnan säätely sekä raskauden ja synnytyksen normaali kehitys.
On tärkeää ottaa huomioon raskaana olevan äidin painonnousun tarve, etenkin toisen ja kolmannen raskauskolmanneksen aikana (350-400 grammaa viikossa); siksi kalorien saannin tulisi olla noin 30–40 kcal painokiloa kohti päivässä. Lihavilla naisilla osuus on jonkin verran vähemmän, noin 24 kcal / kg ideaalipainoa päivässä.
Lisäksi on suositeltavaa valmistaa noin kuusi ateriaa koko päivän ajan (lounaan ja illallisen ollessa kalorimpia), jotta vältetään paasto-tilanteet, joita ei suositella raskauden aikana. Ravitsemuslääkäri ilmoittaa raskaana olevan naisen ruokavalion tyypin ja koostumuksen kunkin potilaan ominaisuuksien perusteella.
Jotta nainen pystyisi hallitsemaan verensokerinsa, hänelle annetaan verensokerimittari , jonka avulla hänen on suoritettava kotianalyysi. Tämän laitteen avulla potilas pystyy hankkimaan glykeemisen tasonsa tiedot ja vertaamaan niitä ihannearvoon; Jos tämä viimeinen arvo ylitetään kaksi tai useampia kertoja yhden tai kahden viikon kuluessa, insuliinihoito aloitetaan. Insuliinihoitoa sovelletaan vain potilaisiin, jotka eivät reagoi riittävästi ruokavalioon.
Raskaudellisen diabeteksen seuranta synnytyksen aikana
Raskaudellisen diabeteksen havaitsemisen merkitys on synnytyksen aikana, että hoitamattoman diabeetikon äidin lapsella on suuret mahdollisuudet esiintyä makrosomiaa (suurempi kuin normaali sikiön koko); Tämä johtaa synnytykseen liittyvään traumaan, olkapäähäiriöihin (kun pää on ilmestynyt, vauvan hartiat kiilataan synnytykanavaan) ja useimmissa tapauksissa keisarin synnytyksen tarpeeseen.
Naisilla, joilla ruokavaliohoitoa on noudatettu tyydyttävin tuloksin, erityistä seurantaa ei tarvita synnytyksen aikana. Sitä vastoin ne, joille on jouduttu suorittamaan insuliinipohjaista hoitoa, tulisi testata joka tunti synnytyksen aikana, jotta he voivat antaa glukoosi- ja insuliinikuormituksen oikeaan aikaan, välttäen siten hypoglykemiaa. vastasyntyneiden.
Raskausdiabetesin seuranta synnytyksen jälkeen
Useimmissa tapauksissa verensokeritasot normalisoituvat synnytyksen jälkeen. Insuliinin antaminen lopetetaan yleensä tässä vaiheessa.
Kuuden viikon kuluttua synnytyksestä suoritetaan uudelleen SOG-testi, jonka kautta potilas luokitellaan uudelleen normoglykeemiseksi (normaaliksi) muuttuneeksi perustason glykemiaksi (normaalin korkeampi paasto glykemia havaitaan), joka on sietämätöntä glukoosi tai diabeetikko. Jos suun kautta tapahtuvan ylikuormituksen tulokset ovat riittävät, suoritetaan vain vuosittaiset tarkastukset, jotka ovat erittäin suositeltavia, koska diabeteksen puhkeamisen prosenttiosuus raskauden jälkeisinä vuosina on suuri tämän tyyppisillä komplikaatioilla.
Lipidiprofiililla on taipumus myös muuttua näillä potilailla; Sydän- ja verisuoniriskien välttämiseksi on suositeltavaa suorittaa säännöllinen seuranta.
Kliinisten suositusten lisäksi asiantuntijat neuvovat noudattamaan tasapainoista ruokavaliota, välttämään ylipainoa ja suorittamaan kohtuullista fyysistä liikuntaa.
Ge Raskausdiabetesin diagnoosi
Raskausdiabetesin ehkäisy ⏩
Luotu: 11. tammikuuta 2011
Liittyvät Sisältö ajaksi Luokka: Kaikki diabetestä ››
Toimittajan kirjoittama: WebMD - terveysratkaisut
Tässä annettuja tietoja ei tule käyttää missään lääketieteellisessä hätätilanteessa tai minkään lääketieteellisen tilan diagnosointiin tai hoitoon.
Kaikkien lääketieteellisten sairauksien diagnosointiin ja hoitoon on kuultava lääkärin lupaa.