Raskausdiabetesin diagnoosi

Raskaudellinen diabetes

Lähes joka kymmenes raskaana olevasta naisesta kärsii diabeteksestä raskauden aikana. Opi, milloin ja miten se voidaan diagnosoida, samoin kuin oikea ruokavalio sen hallitsemiseksi ja sen komplikaatioiden välttämiseksi äidille ja vauvalle.

Raskausdiabetesin diagnoosi


Raskausdiabetesin diagnoosi
  • Mikä on raskausdiabetes?
  • Miksi raskauden diabetestä esiintyy
  • Raskausdiabetes oireet
  • Raskausdiabetesin diagnoosi
  • Raskaudellisen diabeteksen hoito
  • Raskausdiabetesin ehkäisy
Päivitetty: 13. joulukuuta 2018

Yksi rutiinisista testeistä, joita raskaana olevat naiset ovat parhaillaan tekemässä, on seulontatesti (testi, joka tehdään ilmeisesti terveille henkilöille tarkoituksena havaita henkilöitä, joilla on suuri riski tietystä taudista kärsiä), nimeltään O-testi. Sullivan. Tämä testi koostuu verensokerin määrän määrittämisestä sen jälkeen kun 50 g glukoosia on otettu riippumatta vuorokaudenajasta ja aikaisemmasta ruuan saannista. Tulos, joka on yhtä suuri tai suurempi kuin 140 mg / dl, tarkoittaa positiivista tulosta  raskausdiabetesta .
Tämä testi suoritetaan kaikille raskaana oleville naisille, jotka ovat 24. ja 28. raskausviikon välillä; Jos havaitaan korkean riskin tekijöitä (yli 35-vuotias äiti, liikalihavuus jne.), Testi suoritetaan raskauden ensimmäisen kolmanneksen aikana.
Jos O'Sullivan-testi on positiivinen, suoritetaan varmentava diagnostinen testi käyttämällä  suun kautta annettavaa glukoosin ylikuormitusta (SOG) . Tämän testin suorittamiseksi potilaan on oltava paastonnut ja noudattanut ruokavaliota rajoittamatta hiilihydraattien määrää sitä edeltävien kolmen päivän aikana. Ennen glukoosin antamista suoritetaan ensimmäinen verenotto; seuraavaksi naisen tulisi niellä 100 g veteen tai muuhun nesteeseen liuotettua glukoosia. Seuraavaksi uutetaan yksi tunti, kaksi tuntia ja kolme tuntia sen jälkeen verensokerin mittaamiseksi. Tulosten muuttumisen välttämiseksi suositellaan, että nainen pysyy levossa testin aikana.
Jos saatujen arvojen kaksi tai useampi arvo on yhtä suuri tai suurempi kuin normaali, tulos annetaan positiivisena. Jos vain yksi arvoista on suurempi, diagnoosiksi tulee raskauden glukoosi-intoleranssi ja testit tulee toistaa kolmen tai neljän viikon kuluttua.
 Ge raskausdiabetes oireet
Raskausravinto diabeteksen hoito ⏩ 

Luotu: 11. tammikuuta 2011

Liittyvät Sisältö ajaksi Luokka: Kaikki diabetestä ››


Toimittajan kirjoittama: WebMD - terveysratkaisut
Tässä annettuja tietoja ei tule käyttää missään lääketieteellisessä hätätilanteessa tai minkään lääketieteellisen tilan diagnosointiin tai hoitoon.
Kaikkien lääketieteellisten sairauksien diagnosointiin ja hoitoon on kuultava lääkärin lupaa.