Diabeteshoito insipidus

Diabetes insipidus

On toinenkin vähemmän tunnettu ja vähemmän yleinen diabetes, diabetes insipidus, jolle on ominaista voimakas virtsaaminen ja lisääntynyt janoantuminen, joka liittyy suurten nestemäärien nauttimiseen.

Diabeteshoito insipidus


Diabeteshoito insipidus
  • Mikä on diabetes insipidus
  • Syyt ja tyypit diabeteksen insipidus
  • Diabetesoireiden oireet
  • Diabetes diagnoosi insipidus
  • Diabeteshoito insipidus
Päivitetty: 27. lokakuuta 2017

Hoito on sentraalinen diabetes insipidus  on hallinnon  desmopressiinin , synteettinen analogi vasopressiinin. Sitä annetaan ihonalaisesti taudin alustavaan hallintaan ja tajuttomille potilaille; sitten se yleensä annetaan nenänsisäisesti annoksilla, joita potilas säätää riippuen virtsaamisestaan. Se voidaan antaa myös suun kautta.
Tärkein riski desmopressiinin hoito  on, että suurempi kuin on tarpeen annos annetaan, mikä aiheuttaa hyponatremian (veren alhainen natrium). Koska näillä potilailla voi olla nopea ja vaikea kuivuminen, on suositeltavaa tuoda asiakirja tai plakki, josta ilmenee heidän sairaus ja hoito.
Tapauksissa, joissa keskusdiabetes insipidus voi olla palautuva (kuten edellä mainittiin, tämä voi tapahtua joissakin traumaattisen aivovaurion tapauksissa tai kirurgisen manipulaation jälkeen hypotalamuksen-aivolisäkkeen alueen lähellä), on tarpeen tarkistaa, syntyykö vasopressiinia. jälleen, jolloin desmopressiinihoito tulisi lopettaa.
Nefrogeenisen diabeteksen insipiduksen yleinen hoito on  nesteen rajoittaminen  ja  tiatsidien , diureettien, joilla on paradoksaalinen vaikutus diabeteksen insipidioon , antaminen, koska ne vähentävät virtsan määrää ja pystyvät keskittämään sen enemmän. Toisaalta nefrogeeninen diabetes insipidus vaatii monimutkaista nefrologista lähestymistapaa (se voi vaatia dialyysin tai muun hoidon) riippumatta siitä, onko kyseessä päihteet tai muu munuaisten vajaatoiminta.
 Diabetes diagnoosi insipidus 
Luotu: 18. tammikuuta 2013

Liittyvät Sisältö ajaksi Luokka: Kaikki diabetestä ››


Toimittajan kirjoittama: WebMD - terveysratkaisut
Tässä annettuja tietoja ei tule käyttää missään lääketieteellisessä hätätilanteessa tai minkään lääketieteellisen tilan diagnosointiin tai hoitoon.
Kaikkien lääketieteellisten sairauksien diagnosointiin ja hoitoon on kuultava lääkärin lupaa.