Koiran diabeteksen hoito ja diabeettisen koiran hoito

Koiran diabetes

Kuten ihmiset, koiratkin voivat kärsiä tästä endokriinisestä taudista. Opi, miksi se ilmenee, kuinka voimme tietää, onko lemmikilläsi diabetes ja mikä on sen hoito.

Koiran diabeteksen hoito ja diabeettisen koiran hoito


Eläinlääkäri valmistelee pistoksen tajuttomalle koiralle
Eläinlääkäri määrää lääkitysohjeet, joita tarvitaan koiran diabeteksen hallintaan.
  • Mikä on koiran diabetes, syyt ja diagnoosi
  • Koiran diabeteksen hoito ja diabeettisen koiran hoito
  • Koiran diabeteksen komplikaatiot
Päivitetty: 26. huhtikuuta 2017

Ensinnäkin, sinun pitäisi tietää, että diabetestä koiraa ei ole mahdollista parantaa kokonaan , mutta sen laatua ja elinajanodotetta voidaan  parantaa pitämällä normaali verensokeri suurimman osan päivästä. Tällä tavoin voimme hallita oireita ja mahdollisia myöhempiä komplikaatioita.
Hoito Koiran diabeteksen  perustuu kolmeen keskeisiä kohtia:
  • Ruokavalio: Valitse elintarvikkeita, joissa on runsaasti kuitua ja jotka hidastavat verensokerin imeytymistä suolistosta. Tällä hetkellä löydät rehua, joka on sovitettu diabeetikoiden ruokavaliovaatimuksiin. Muista jakaa päivittäinen annos useina annoksina mukauttamalla se insuliinin antamiseen.
  • Liikunta:   koiran urheilutoiminta on hyödyllistä liikalihavuuden hallitsemiseksi ja ihanteellisen painon ylläpitämiseksi. Vältä joka tapauksessa äkillisiä tai rasittavia harjoituksia.
  • Lääkkeet:
    • Suun kautta annettavat hypoglykemiset lääkkeet: Koirat, joilla on edelleen kyky tuottaa insuliinia, voivat hyötyä näistä lääkkeistä. Ne auttavat hormonin synteesiä ja edistävät hyvää orgaanista vastetta sille.
    • Insuliini: Jos he eivät pysty syntetisoimaan sitä, sinun on annettava se itsellesi. Insuliinit ovat erityyppisiä toiminnan nopeudesta riippuen. Sitä annetaan yleensä kerran tai kahdesti päivässä pistoksena ihon alle. Eläinlääkäri opettaa sinulle, miten se tehdään kotona; käytännössä se on hyvin yksinkertaista. Insuliinin määrä ja tyyppi riippuvat kustakin eläimestä, ja useasti käyntejä klinikalla tarvitaan usein aluksi heidän verensokerin mittaamiseksi ja annoksen säätämiseksi.
Kun olet määrittänyt koiran diabeteksen hoidon,  älä muuta lääkitysohjeita  ilman, että eläinlääkäri määrää sitä. Ole johdonmukainen ja tarkkaile oireiden uusiutumista tai voimistumista. Tarkasta ajoittain jopa  hallita painoa  oman koiran ja  muuttaa annosta  oman lääkitystä tarvittaessa.
 ⏪ Mikä on koiran diabetes, syyt ja diagnoosi
Koiran diabeteksen komplikaatiot ⏩ 
Luotu: 18. marraskuuta 2015

Liittyvät Sisältö ajaksi Luokka: Kaikki diabetestä ››


Toimittajan kirjoittama: WebMD - terveysratkaisut
Tässä annettuja tietoja ei tule käyttää missään lääketieteellisessä hätätilanteessa tai minkään lääketieteellisen tilan diagnosointiin tai hoitoon.
Kaikkien lääketieteellisten sairauksien diagnosointiin ja hoitoon on kuultava lääkärin lupaa.