Diabetes diagnoosi insipidus

Diabetes insipidus

On toinenkin vähemmän tunnettu ja vähemmän yleinen diabetes, diabetes insipidus, jolle on ominaista voimakas virtsaaminen ja lisääntynyt janoantuminen, joka liittyy suurten nestemäärien nauttimiseen.

Diabetes diagnoosi insipidus


Diabetes diagnoosi insipidus
  • Mikä on diabetes insipidus
  • Syyt ja tyypit diabeteksen insipidus
  • Diabetesoireiden oireet
  • Diabetes diagnoosi insipidus
  • Diabeteshoito insipidus
Päivitetty: 25. huhtikuuta 2017

Diagnoosi diabetes insipidus  tulee palvella, ensimmäinen, erottaa keskus- ja vesitystauti. Tätä varten suoritetaan " kuivumistesti " , jossa virtsan ionit (osmolaarisuus) mitataan eri aikoina sen jälkeen, kun potilas ei juo muutaman tunnin ajan, ja sitten annetaan vasopressiinia: jos vika, se on keskeinen diabeteksen insipidus; jos sitä ei korjata, se on munuaisvaurio. Jos vasopressiinin eritysvaje on osittainen, vika korjataan osittain.
Keskusdiabeetin syyn osoittamiseksi suoritetaan MRI, jossa voidaan havaita erityyppisiä vammoja aivolisäkkeen ja hypotalamuksen alueella. Nefrogeenisen diabeteksen yhteydessä on tutkittava sairauden mahdollisia syitä: lääketoksisuus, hypokalemia (alhaisempi kuin normaali veren kaliumpitoisuus), hyperkalsemia (normaalia korkeampi veren kalsiumpitoisuus). tai jos siellä on hankittu tai synnynnäinen munuaissairaus.
Primaarinen tai psykogeeninen polydipsia on suljettava pois, kun otetaan huomioon kliininen kuva polyuriasta (virtsaaminen paljon) ja polydipsiasta (täytyy juoda runsaasti ja usein). Tämä on veden kroonista nauttimista ilman vasopressiinin erityksen tai toiminnan vajaatoimintaa. Yleensä sitä esiintyy potilailla, joilla on jonkinlaista psykiatrista häiriötä. Psykogeenisessä polydipsiassa polydipsia ja polyuria ovat yleensä epäsäännöllisiä, eivät jatkuvia ja jatkuvia, kuten diabetes insipidus, eikä niillä yleensä ole öistä polyuriaa. Tämä kliininen kuva diabeteksen insipiduksesta voidaan erottaa edellä mainitusta vedenpuutekokeesta: veren ja virtsan osmolaarisuuden arvot ovat samanlaiset kuin ihmisillä, joilla ei ole diabetes insipidus -arvoa,ja vasopressiinin antaminen ei muutu.
Idiopaattinen tai tuntematon diabetes insipidus (joskus luonteeltaan autoimmuuninen) diagnosoidaan vasta, kun kaikki tunnetut syyt on poistettu.
 Diabetes diabeteksen oireet insipidus
Diabeteshoito insipidus ⏩ 
Luotu: 18. tammikuuta 2013

Toimittajan kirjoittama: WebMD - terveysratkaisut
Tässä annettuja tietoja ei tule käyttää missään lääketieteellisessä hätätilanteessa tai minkään lääketieteellisen tilan diagnosointiin tai hoitoon.
Kaikkien lääketieteellisten sairauksien diagnosointiin ja hoitoon on kuultava lääkärin lupaa.