Hypoglykemian riskitekijät

hypoglykemia

Hypoglykemia on verensokeripitoisuuden lasku, joka ilmenee oireina, kuten yleinen pahoinvointi, huimaus, vapina, kylmä hiki ... Se voi tapahtua kenelle tahansa, mutta se on yleisempää diabeetikoilla.

Hypoglykemian riskitekijät


Ihminen koskettaa kaulaansa molemmin käsin
  • Hypoglykemia, mikä se on ja aiheuttaa
  • Hypoglykemia: sokeri ja insuliini
  • Hypoglykemian riskitekijät
  • Hypoglykemian oireet
  • Hypoglykemian diagnoosi
  • Hypoglykemiahoito
  • Hypoglykemian ehkäisy
Päivitetty: 27. tammikuuta 2020

Ihmiset, joilla on tiettyjä endokriinisia häiriöitä, ovat alttiita hypoglykemialle. Riskitekijöitä hypoglykemia ovat :
  • Hypopituitarismi: aivolisäkkeen erittämien epänormaalin vähän hormonien tuotantoa. Aivolisäke eli aivolisäke säätelee monien muiden eritysrauhasten toimintaa siten, että sen muutos aiheuttaa häiriöitä aineenvaihdunnan eri kohdissa.
  • Kilpirauhasen vajaatoiminta: kilpirauhanen toiminnan vajavuus. Kilpirauhasen vajaatoiminta voi johtua aivolisäkkeen vajaatoiminnasta, joka on vastuussa sen toiminnan säätelemisestä, tai itse kilpirauhanen vajaatoiminnasta. Tärkein tämän rauhanen erittämä hormoni on tyroksiini, joka on välttämätön pitämään aineenvaihdunnan nopeus (lepäävä aineenvaihdunta) riittävällä tasolla.
  • Hypoadrenalismi: lisämunuaisen aktiivisuuden heikentyminen. Adrenaliini on hormoni, joka tiettyinä aikoina on vastuussa verensokerin nostamisesta maksassa ja lihaksissa tapahtuvan vaikutuksen kautta; Jos sitä ei ole oikeassa määrässä ja oikeaan aikaan, elimistö ei saa tarvitsemansa glukoosia.
  • Potilaat, joilla on maksa- tai munuaissairaus, ovat myös väestön joukossa, jotka ovat alttiita kärsimään tästä häiriöstä.
Hypoglykemiatapausten ei aina tarvitse olla yhteydessä muihin patologioihin,  hypoglykemia voi ilmetä myös tietyissä tilanteissa terveillä yksilöillä . Tämä tilanne voi johtua liiallisesta fyysisestä liikunnasta, ruokavajeesta tai haiman tuottaman äkillisen insuliinipitoisuuden noususta.

kilpirauhanen

Alkoholi  voi myös laukaista joissakin tapauksissa hypoglykeemiset prosessi. Etanolia sisältävät juomat lisäävät insuliinin tuotantoa; jos henkilö nauttii sen pitkäaikaisesti paasto-tilassa, sokerivarat kulutetaan ja on suuri mahdollisuus, että hän kärsii voimakkaasta glukoosipitoisuudesta. Suuri kulutus ei ole välttämätöntä tämän tilanteen aikaansaamiseksi, mikä voi tapahtua sekä kroonisissa alkoholijuomisissa henkilöissä että terveillä potilailla.
 ⏪ Hypoglykemia: sokeri ja insuliini
Hypoglykemian oireet ⏩ 
Luotu: 1. helmikuuta 2011

Liittyvät Sisältö ajaksi Luokka: Kaikki diabetestä ››


Toimittajan kirjoittama: WebMD - terveysratkaisut
Tässä annettuja tietoja ei tule käyttää missään lääketieteellisessä hätätilanteessa tai minkään lääketieteellisen tilan diagnosointiin tai hoitoon.
Kaikkien lääketieteellisten sairauksien diagnosointiin ja hoitoon on kuultava lääkärin lupaa.