Mikä on diabetes insipidus

Diabetes insipidus

On olemassa toinen, vähemmän tunnettu ja harvemmin esiintyvä diabetes, diabetes insipidus, jolle on tunnusomaista voimakas virtsaaminen ja lisääntynyt janoantuminen, joka liittyy suurten määrien nesteiden saanniin.

Mikä on diabetes insipidus


Mikä on diabetes insipidus
  • Mikä on diabetes insipidus
  • Syyt ja tyypit diabeteksen insipidus
  • Diabetesoireiden oireet
  • Diabetes diagnoosi insipidus
  • Diabetes insipidus -hoito
Päivitetty: 19. maaliskuuta 2020

Sana ' diabetes'  tulee kreikasta ( diabētēs ); Se tarkoittaa "laitetta, jonka läpi vesi kulkee", ja sitä käytetään nimeämään sairauksia, joita esiintyy usein virtsatessa. Tunnetuin diabetes on  diabetes mellitus  tai  sakkariinidiabeta  - latinalainen sana  mellitus  tarkoittaa "makeaa kuin hunajaa" - niin kutsuttiin muinaisten aikojen lääkäreillä, joissa he testasivat potilaan virtsan taudin diagnosoimiseksi; Nykyään suoritetaan analyysi  virtsan glukoosin määrittämiseksi  .
Mutta on myös toinen vähemmän tunnettu ja harvemmin esiintyvä diabetes ,  diabetes insipidus  - insipidus , mauton -, jolle on ominaista erittäin laimean virtsan voimakas virtsaaminen. Tämä sairaus johtuu tosiasiasta, että potilas ei voi keskittää virtsaa vian takia, joko munuaisissa toimivan hormonin eritykseen, vasopressiiniin (AVP: arginiini-vasopressiini) tai ADH: seen ( antidiureettinen hormoni ; antidiureettinen hormoni) ) tai munuaisten vasteessa tähän hormoniin. Molemmissa tapauksissa tulos on sama: suurten virtsamäärien poistaminen ( polyuria ) ja lisääntynyt jano, joka liittyy suurten nestemäärien nauttimiseen ( polydipsia ).
Vasopressiini  toimii tietyt solut munuaisen (epiteelisolujen kerätä tubulukset) lisäämällä absorboi vettä uudelleen, mikä johtaa pitoisuus virtsan ja veren laimennus. Tämä toimenpide on tarpeen ionien ja veden tasapainon ylläpitämiseksi veressä. Sen eritystä säätelee plasman osmolaarisuus, ts. Ionien pitoisuus veressä; Terveellä ihmisellä kaksi äärimmäistä tilannetta olisivat: kun osmolaarisuus on suurempi (enemmän ioneja), vasopressiini erittyy ja tämä vaikuttaa munuaisputkiin, jotka absorboivat enemmän vettä; Kun osmolaarisuus on alhaisempi (vähemmän ioneja, ts. Verta laimennettuna), vasopressiinia ei eritty, vettä ei imeydy munuaisputkiin, ja se poistuu virtsaan.
Diabetespotilaalla vasipressiinia ei tuotettaisi tai se ei toimisi (diabeteksen tyypin mukaan), kun se on välttämätöntä, ts. Kun veren osmolaarisuus on suurempi ja siksi vettä, joka tulisi absorboida uudelleen veri poistuu virtsaan, joten virtsa on hyvin laimeaa.
Diabetestaudin syyt ja tyypit insipidus ⏩ 

Luotu: 18. tammikuuta 2013

Liittyvät Sisältö ajaksi Luokka: Kaikki diabetestä ››


Toimittajan kirjoittama: WebMD - terveysratkaisut
Tässä annettuja tietoja ei tule käyttää missään lääketieteellisessä hätätilanteessa tai minkään lääketieteellisen tilan diagnosointiin tai hoitoon.
Kaikkien lääketieteellisten sairauksien diagnosointiin ja hoitoon on kuultava lääkärin lupaa.