Sarveiskalvon hankaus ᐈ Ensiapu ✅

  ᐈ  Ensiapu  ✅




Sarveiskalvon hankaus

Sarveiskalvon hankausta tai haavaumia esiintyy, kun sarveiskalvo vaurioituu pienten naarmujen tai rakojen takia. Oikea silmien suojaus ja varhainen ensiapu voivat pelastaa näkökyvyn.

Sarveiskalvon hankausten sisältoluettelo

  1. Mikä on sarveiskalvon hankaus
  2. Sarveiskalvon hankauksen syyt ja oireet
  3. Anteeksi ja kieltäytyä sarveiskalvon hankauksesta 

Mikä on sarveiskalvon hankaus

Silmät sarveiskalvon hankauksella
Sarveiskalvon vammat voivat jättää arven, joka vaikuttaa näkökykyyn.

    Hankausta  tai  sarveiskalvon haavauma  tapahtuu, kun ulkoinen läpinäkyvä kerros  silmän  on loukkaantunut, että on usein aiheuttavat pienet naarmuja tai haavoja. Nämä vauriot ovat erittäin ärsyttäviä, ja paraneessaan ne voivat jättää  sarveiskalvoon arven -  vaikuttaen näkökykyyn - mikä monissa tapauksissa vaatii leikkausta sen korjaamiseksi.
    Silmät ovat yksi herkeimmistä ihmiskehon osista johtuen tärkeästä toiminnastaan, visiostaan. Siksi silmäluomet ja ripset suojaavat niitä hyvin tahattoman refleksin lisäksi, joka saa meidät sulkemaan silmämme nopeasti vaurioiden tai repimisen välttämiseksi, joka vetää ja poistaa hiukkasia silmän pinnalta.
    Mutta kaikista näistä suojamekanismeista huolimatta, vammat ovat joskus väistämättömiä. Näitä esiintyy yleensä silmän ulkokerroksessa, jota kutsutaan  sarveiskalvoksi . Läpinäkyvä arkki, joka peittää silmän ja joka yhdessä linssin kanssa mahdollistaa tarkennuksen oikein.
    Sarveiskalvon hankaus on yleinen ongelma, jota esiintyy etenkin lapsilla, vaikka ulkoiluurheilu, kuten pyöräily, lisäävät myös vieraiden elementtien joutumisen silmään ja vaurioiden riskiä.

    Sarveiskalvon hankautumisen syyt ja oireet

    Nainen asettaa piilolinssin
    Piilolinssien asettaminen ja poistaminen jatkuvasti voi aiheuttaa sarveiskalvon vaurioita.

      Sarveiskalvon hankauksen merkit ja oireet


      On olemassa useita  syitä  varten  sarveiskalvon naarmut  tai  vahinkoa sarveiskalvo , mutta yleisimpiä ovat:
      • Suora trauma : Tietysti mikä tahansa isku voi aiheuttaa vamman.
      • Vieraskappaleita : vieraita kappaleita kutsutaan kaikiksi ulkoisiksi elementeiksi, kuten pölypisteiksi, silmäripsiksi, hiekkaksi tai pieniksi siruiksi, jotka voivat päästä silmään ja piilottaa sarveiskalvon. Nämä naarmut ovat vaarallisia myös mahdollisen tartuntariskin takia.
      • Piilolinssit : Piilolinssien asettaminen ja poistaminen jatkuvasti aiheuttaa usein vammoja.
      • Manipulointi : Joskus hieromme silmiämme liian kovaa ja sarveiskalvo vaurioituu. Se on hyvin yleistä hyvin pienillä lapsilla, jotka eivät vielä hallitse voimaa.

      Sarveiskalvon hankauksen syyt

      Huomaa yleensä, kun jotain joutuu silmiin, ja on selvää ajatella, että jos se on muutaman tunnin kuluttua edelleen ärtynyt, se johtuu vammasta. Näin ei kuitenkaan aina ole, ja meidän on tunnettava  merkit sarveiskalvon hankaamiseksi , etenkin lapsilla.
      • Silmäkipu, pistely ja punoituksen ärsytys.
      • Sensaatio, että sinulla on jotain silmässä.
      • Repiminen; silmä tuottaa kyyneleitä yrittäessään puhdistaa itsensä ja poistaa sen, mikä aiheuttaa vahinkoa.
      • Lapsilla voi havaita liiallista pilkkomista vahingoittuneessa silmässä, ja joskus he pitävät silmäluomen kiinni.
      • Näön hämärtyminen ja herkkyys valolle voivat näkyä.
      • Joskus siihen liittyy päänsärkyä.

      Anteeksi ja kieltäytyä sarveiskalvon hankauksesta

      Työntekijä, joka käyttää kypärää ja suojalaseja ja kuulokkeita
      Suojalaseja on aina käytettävä työpaikoissa, joissa on vaara niitä vaurioittaa.

        Varoitusmerkit ja sarveiskalvon hankauksen estäminen


        Suurimmassa osassa tapauksista  sarveiskalvon hankaus  johtuu pienistä vammoista, jotka paranevat itsestään kahden päivän kuluttua; repiminen auttaa siirtämään kaikki vieraat hiukkaset, kuten hiekka, ripset, hyönteiset ja niin edelleen. Ensiapu sarveiskalvon naarmut ovat  havaita vamman vakavuus ja toimia sen mukaisesti, ja estää komplikaatioita:
        • On erittäin tärkeää olla hieromatta silmiäsi, jos epäillään loukkaantumista.
        • Jos vieras elin esiintyy, kyyneleiden tulisi antaa valua. Haluttaessa voidaan käyttää fysiologista suolaliuosta, joka auttaa pesemään yrittäessään poistaa steriilillä puuvillalla tai sideharsolla.
        • Jos haitallinen elementti on upotettu silmään, sinun ei pitäisi koskaan yrittää poistaa sitä kotona, se on aina tarpeen käydä terveyskeskuksessa. Tässä tapauksessa on erityisen tärkeää olla hieromatta silmiäsi. Jos sairastettu henkilö on lapsi, hänen on oltava valppaana jatkuvasti.
        • Silmälaastaria voidaan käyttää suojana esteenä silmän parantuessa.
        • Älä käytä piilolinssejä ennen kuin ne ovat parantuneet täysin tartunnan ja komplikaatioiden välttämiseksi.
        • Siellä on silmävoiteita ja tippoja, jotka ovat lisäksi antibiootteja, jotka suojaavat infektioilta, ja edistävät paranemista.
        • Vakavan kivun sattuessa voidaan käyttää reseptilääkkeitä, parasetamolia ja ibuprofeenia, noudattaen aina ohjeita.
        Jos milloin tahansa on epäilyjä vamman vakavuudesta, on tarpeen mennä lääkärikeskukseen diagnoosin vahvistamiseksi. Sama tapahtuu, jos jatkat epämukavuutta kahden päivän kuluttua, koska se voi olla merkki komplikaatiosta.

        Kuten aina, paras hoito on ennaltaehkäisy, ja silmien suojaaminen tarkoittaa tässä yhteydessä näkemyksestä huolehtimista. Suojalaseja on aina käytettävä töissä, joissa on vaara niiden vaurioitumisesta, aivan kuten urheilua pelatessa. Varhainen ensiapu voi pelastaa näkökykysi.

        Aiheeseen liittyvää sisältöä ensiavusta

        Ensiapu 

        Hyönteisten puremat, lämpöhalvaus, leikkaukset ja haavat, palovammat ... Missä ruumis on, vaara on olemassa, siksi tarjoamme sinulle vinkkejä ja kotihoitoja, jotka auttavat sinua pääsemään pois tieltä, kunnes saat ammattilaisen apua.

         
        Päivitetty: elokuu 2020
        Kirjoittaja: WebMD - Health Solutions.
        Toimittamia tietoja ei tule käyttää missään lääketieteellisessä hätätilanteessa tai minkään sairauden diagnosointiin tai hoitoon. Kaikkien sairauksien diagnosointiin ja hoitoon on kuultava luvanvaraista lääkäriä.