Hätätoimitus
Ensiapu
Selitämme, kuinka toimia hätätoimituksissa, kun raskaana oleva nainen hajottaa vettä tai jos hänellä on usein supistuksia ja kun lääkärikeskukseen meneminen ja synnytyksen osallistuminen ei ole tarpeeksi aikaa.
Toimittamia tietoja ei tule käyttää missään lääketieteellisessä hätätilanteessa tai minkään sairauden diagnosointiin tai hoitoon. Kaikkien sairauksien diagnosointiin ja hoitoon on kuultava luvanvaraista lääkäriä.
Hätätoimitus
Selitämme, kuinka toimia hätätoimituksissa, kun raskaana oleva nainen hajottaa vettä tai jos hänellä on usein supistuksia ja kun lääkärikeskukseen meneminen ja synnytyksen osallistuminen ei ole tarpeeksi aikaa.
Luettelo artikkeleista aiheesta ›› Hätätoimitus
- Hätätoimitus, miten toimia
- Synnytyksen alkamisen oireet
- Kuinka osallistua hätätoimitukseen
- Jälkihoito hätätoimituksen jälkeen
- Mitä ei tehdä hätätoimituksessa
Hätätoimitus, miten toimia
Tavallisesti raskaana olevilla naisilla on yleensä kontrolloitu synnytysaikaa, he tietävät enemmän tai vähemmän päivämäärän, jolloin heille maksetaan päivämäärä, ja heillä on kori valmiina käteen, jotta syntymäpäivän lähestyessä heidän pitäisi kiirehtiä sairaalaan nopeasti ja turvallisesti synnyttää. lääkärit hoitavat hyvin. Voi kuitenkin olla tilanteita, joissa vauva saapuu odottamatta eikä ole aikaa mennä sairaalakeskukseen. Silloin on helppoa tietää, kuinka toimia hätätoimituksissa ammattilaisten tulemiseen saakka.
Syntymäprosessi suoritetaan yleensä silloin, kun sikiö on jo valmis hengissä ulkomailla, ja ilman komplikaatioiden ilmenemistä se voitaisiin suorittaa vain äidin interventiolla. Mutta vaikka se on luonnollinen prosessi, se ei aina tapahdu ilman vaaroja ja vaikeuksia, joten raskaana oleva nainen tulee aina viedä sairaalakeskukseen näiden komplikaatioiden estämiseksi tai ratkaisemiseksi.
Hätätapauksessa tai sairaalan ulkopuolella tapahtuvassa toimituksessa kaksi tärkeintä löydettävää vaaraa ovat:
- Vauvan tukehtuminen.
- Äidin synnytyksen jälkeinen verenvuoto.
Synnytyksen alkamisen oireet
Ensinnäkin on yksilöitävä synnytyksen alku. Jokainen nainen ja kukin synnytykset ovat erilaisia ja kaikki eivät tapahdu samalla tavalla, joten yleistä synnytystä pidetään mallina, jossa nämä synnytyksen alkamisen merkit ja oireet esiintyvät:
- Aluksi tuntuu siltä, että sinusta tuntuu virtsaavan virtsarakon ja peräsuolen paineen takia.
- Sikiön liikkeet vähenevät.
- Heikot supistukset alkavat, eivät ole kovin tuskallisia ja ilman rytmiä.
- Jonkin ajan kuluttua alkaa esiintyä tuskallisimpia, todellisia supistuksia, joiden taajuus on 3–6 tunnissa.
- Kohdunkaulan tiivistävä limakalvo irtoaa, ja nainen huomaa, kuinka se poistaa paksun ja hieman verisen vuotovuodon.
- On vesi tauko , sikiöpussiin jossa vauva on kasvanut taukoja. Tällä hetkellä supistukset ovat useampia ja vauvan karkotusvaihe alkaa.
- Työn kesto riippuu siitä, onko nainen aiemmin synnyttänyt. Kellot kestää yleensä kauemmin, mutta keskimäärin 7–14 tuntia.
Kuinka osallistua hätätoimitukseen
Yleensä, kun nainen hajottaa vettä tai jos hänellä on usein supistuksia, on tarpeeksi aikaa mennä lääkärikeskukseen ja saada synnytykset läsnä, mutta voi olla, että synnytykset tapahtuvat toisessa ympäristössä. Tässä tapauksessa raskaana oleva nainen tarvitsee apua lääkärin avun saapumiseen saakka. Toimintajärjestys on seuraava:
- Vauhdita raskaana olevaa naista: Naisen on hengitettävä rauhallisesti ja suu auki.
- Vie hänet mahdollisimman mukavaan ja puhtaan paikkaan sängylle tai lattialle, jota peittävät lakanat, huovat tai vaatteet. Sukupuolialueella tulisi olla mahdollisimman puhdas arkki. Jos niitä ei ole saatavana, käytetään pyyhkeitä, puhdasta paperia tai puhtaita vaatteita. Pese äidin sukuelimet mahdollisuuksien mukaan saippualla ja vedellä.
- Aseta raskaana oleva nainen selälleen polvillaan taivutettuina ja jalat toisistaan. Tämä osoittaa sukupuolielinten laajentumisen ja tietää milloin karkottaminen on alkanut.
Ensiapu hätätoimituksissa
Nainen voi olla tässä vaiheessa muutama tunti. Kun kohtu laajenee noin 10 cm tai jos vauvan pää näkyy, on aika antaa ensiapu ja puuttua synnytykseen. Esitys on seuraava.
- Tässä vaiheessa on erittäin tärkeää tarjota äidille turvallisuus .
- Supistumisten aikana rohkaista synnyttävää naista työntymään . Pyydä häntä olemaan huutamatta tai puhumatta, jotta työntö olisi voimakkaampaa ja tehokkaampaa. Supistumisten välillä sinun tulee levätä ja palautua.
- Ensimmäinen asia, jonka pitäisi tulla esiin, on vauvan pää . Kun se alkaa tulla ulos, aseta käsi vauvan päähän ja paina erittäin kevyesti. Tämän tavoitteena on, että synnytystä ei tapahdu kovin nopeasti, mutta pään täytyy tulla ulos supistumisen aikana ja äidin työntämisen ansiosta.
- Kun pää on ulos, varmistetaan, ettei siinä ole napanuoraa kääritty kaulan ympärille . Jos olet ympärilläsi, älä hälytä, vedä ja rullaa sitä sormella varovasti sormella, kuljettamalla se vauvan pään yli välttäen siten kuristumista.
- Tässä vaiheessa lepo tapahtuu hyvin nopeasti ja melkein ilman väliintuloa. Vauvan pää on tuettu samalla kun äiti jatkaa työntöä, kunnes hartiat on poistettu . On huomattava, että ne ovat peitetty nesteillä, joten niitä on pidettävä varovasti mutta tiukasti.
- Voi olla, että lapsi tulee pakaraan. Älä tässä tapauksessa ole huolestunut, pidä vain kiinni ja anna muun kehon tulla ulos vetämättä sitä.
- Ulkona ollessaan vauva asetetaan äidin syliin . Tämä on tärkeää, koska vastasyntyneet menettävät paljon lämpöä ja äiti pystyy säätämään ruumiinlämpöään lapsen suojelemiseksi.
- Puhdista vauvan suu ja nenä , koska sen on poistettava kaikki neste keuhkoista. Älä taputtele takaosaa, pidä vain sitä ylösalaisin ja hiero takaosaa varovasti. Jos vauva alkaa ysätä, aivastaa tai itkeä, se on hyvä merkki.
- Ja leikata napanuora , leveä langat on käytetty sitoa päät. Ensimmäinen solmu tehdään noin 10 cm: n päässä vauvasta ja toinen 5 cm: n päässä ensimmäisestä. Kahden solmun välisellä johto-osalla ei saa olla pulssia, ja kun se on tarkistettu, se leikataan saksilla niin puhdasta kuin mahdollista. Kun leikkaus on tehty, tarkista, ettei päädyistä ole verenhukkaa.
- Noin 30 minuutin kuluttua äiti kokee supistukset istukan tuottamisesta . Johtoa ei tule vetää, yksin nainen pystyy karkaamaan sen.
Jälkihoito hätätoimituksen jälkeen
Tässä vaiheessa on vain tarkistettava, että sekä vauva että äiti ovat hyvässä kunnossa. Tätä varten arvostetaan joukko merkkejä:
- Vauvan väri: On normaalia, että ensimmäisten minuuttien aikana kädet ja jalat ovat sinisiä, kun alkaa hengittää syvemmin, se saa vaaleanpunaisemman värin.
- Jos vauva ei hengitä, hänen suu on puhdistettava ja suusta suuhun on aloitettava, puhaltaen varovasti lapsen suuhun ja nenään.
- Lämpötila: Parasta vauvalle on olla äitinsä sylissä, kosketuksissa ihon kanssa ja mahdollisuuksien mukaan stimuloida häntä imettään mahdollisimman pian. Äiti ja vauva peitetään arkilla tai vaatteilla estääkseen niitä saamasta kylmää.
- Verenvuoto synnytyksen jälkeen: tarkista äidin sukupuolielinten verenvuoto. Raskas verenvuoto on vaarallinen ja hätätilanteessa kiireellinen asia.
- Yritä viedä äiti ja vauva läheiseen sairaalaan mahdollisimman pian. Kanna myös istukkaa, koska se voi antaa lääkäreille tietoja synnytyksestä.
- Sairaalassa ollessaan hän yrittää kuvailla ammattilaisille, kuinka synnytystä on tapahtunut, kuinka kauan se on kestänyt, jos äiti tai vauva on kärsinyt minkään tyyppisistä ongelmista jne.
Mitä ei tehdä hätätoimituksessa
Hätätoimenpiteiden aikana vältettäviä asioita ovat:
- Älä purista äidin vatsan synnytyksen aikana. Se voi vahingoittaa sikiötä.
- Älä vedä vauvaa. Se tulee päästä tai pakarasta, sitä pidetään tukevasti, mutta sitä ei koskaan pidä vetää.
- Älä vedä napanuoraa, jotta istukan kulkeutuminen tapahtuu nopeammin.
- Älä hellitä vauvaa kerran ulkona. Hellävarainen hieronta riittää stimuloimaan sitä.
- Ulkona ollessaan vauva peitetään nesteellä ja vedellä, joka on puhdistettava. Sitten vaalea rasvakerros havaitaan lapsen iholla. Se on vermix caseosa, se on hyvä vauvoille ja suojaa heitä infektioilta ja kylmältä, joten sen puhdistamista ei tarvitse tarvita.
Aiheeseen liittyvä sisältö luokassa ›› Ensiapu
Ensiapu
Hyönteisten puremat, lämpöhalvaus, leikkaukset ja haavat, palovammat ... Missä ruumis on, vaara on olemassa, siksi tarjoamme sinulle vinkkejä ja kotihoitoja, jotka auttavat sinua pääsemään pois tieltä, kunnes saat ammattilaisen apua.
Päivitetty: 1. elokuuta 2020
Kirjoittaja: WebMD - Health Solutions.Toimittamia tietoja ei tule käyttää missään lääketieteellisessä hätätilanteessa tai minkään sairauden diagnosointiin tai hoitoon. Kaikkien sairauksien diagnosointiin ja hoitoon on kuultava luvanvaraista lääkäriä.