Hukkuminen ja vesipelastus ᐈ Ensiapu ✅

  ᐈ  Ensiapu  ✅




Hukkuminen ja vesipelastus

Rannat, uima-altaat, joet ja jopa kodin kylpyamme voivat olla odottamattoman onnettomuuden kohtaus. Veden pelastamisen perusohjeiden tunteminen antaa meille mahdollisuuden toimia nopeasti hukkumisen välttämiseksi.

Luettelo hukkumista ja pelastusta koskevista artikkeleista

  1. Vesionnettomuuksien syyt
  2. Näkeminen ja lähestyminen hukkuneeseen
  3. Kuinka saada uhri vedestä
  4. Hinaus- ja pelastustekniikat 

Vesionnettomuuksien syyt

Vesionnettomuudet: veden pelastus

    Hukkumisen syyt vesiympäristössä


    Joka vuosi ympäri maailmaa tapahtuu monia vesiympäristöön liittyviä onnettomuuksia, olipa kyse rannoista, uima-altaista, joista ja järvistä ja jopa itse talojen kylpyammeista.
    Vesivahinkojen  aiheuttamat onnettomuudet  ovat yksi johtavista kuolemansyistä 1-4-vuotiaille lapsille, ja monia näistä onnettomuuksista ja hukkumisista voidaan hoitaa ajoissa nopeasti ja onnistuneesti.
    Meripelastuslohko- tekniikat   kuuluvat luokkaan ensiapu, joku jolla on riittävä koulutus voi suorittaa nämä toimet oikein ja välttää näin suuret ongelmat.
    Joskus ajatellaan usein, että ihminen voi hukkua vain, koska ei osaa uida, mutta tilanne esiintyy hyvin harvoin. Useimmissa tapauksissa siellä on yleensä tärkein syy, joten heidän on tiedettävä kuvittelevansa mahdolliset tilanteet, joita voi kohdata uhrin pelastamiseksi:
    • Hydrocution ( ruoansulatuskatkaisu ): hydrocution shokki tapahtuu joutuessaan kosketuksiin erittäin kylmän veden kanssa ja aiheuttaen lämpöä epätasapainon, jota elin ei pysty korvaamaan, ja uhri muun muassa menettää tajunnan ja uppoaa.
    • Alkoholismi: humalaisuus aiheuttaa keskittymiskyvyn puutetta ja liikkeiden huonoa hallintaa.
    • Sairaudet : Aikaisemmin sairas (epilepsia, sydän- tai hengityselinsairaudet jne.) Voi saada kohtauksen vedessä ja hukkua.
    • Trauma : etenkin peleissä sukellukset ovat yksi tärkeimmistä syistä selkäytimen vammoihin uima-altaissa.
    • Holtittomuus : virhe henkilökohtaisten kykyjen yliarvioinnissa johtaa holtittomuuteen, kuten pääsyyn veteen vaarallisissa olosuhteissa, esimerkiksi voimakkaiden aaltojen tai voimakkaiden virtojen yhteydessä.
    • Tietämättömyys : Joskus uima-alueen tuntematon tekee siitä vaarallisemman.

    Näkeminen ja lähestyminen hukkuneeseen uhriin

    Hukkuneen uhrin havaitseminen

      Lähestymistapa hukkumisen uhriin


      Havainnosta hukkuneen  tapahtuu, kun näkyy etäisyys joku vedessä merkkejä ovat pulassa, tai kun olet nähnyt vaaratilannetta uhrin tarpeet ja avustaa.
      Kun havainto tapahtuu, on välttämätöntä tehdä paikan koostumus, eli analysoida ympäristö, käytettävissä olevat resurssit (hengenpelastusvälineet jne.), Uhrin tila ja mitä tekniikkaa käytetään pelastus. On välttämätöntä tarkkailla meren tilaa - jos se on ranta -, koska jos se on liian vaarallinen, voi olla tarpeen lähestyä veneellä eikä vaarantaa toista henkeä.
      Toinen huomioitava asia ei  ole unohtaa uhri . Jos olet matkustaja, joka on pudonnut veneestä, on oltava joku pysyvästi osoittava paikka, johon hän putosi.

      Kun paikan kokoonpano on tehty, päätetään tapa  lähestyä hukkuneeseen uhriin . Merkinnät veteen  voidaan tehdä eri tavoin:
      • Ylösalaisin: Tämän liikkeen avulla pääset uhriin nopeasti, mutta sitä suositellaan vain syvissä uima-altaissa ja selkeissä vesissä, joissa pohja näkyy. Sitä ei tehdä sameassa tai erittäin likaisessa vedessä.
      • Ristikkäiset aseet, joiden toinen jalka on eteenpäin: se tehdään silloin, kun vesi on sameaa, kun sitä ei ole nähty. Kädet ja etuosa osoittavat esteiden olemassaolon.
      • Istuva: Jos epäillään selkävamman uhreja, pääsyn veteen tulisi olla sujuvaa, ilman että liikkumista tulee tehdä paljon, jotta loukkaantunut ei estä tekemästä vammoja vahingollisempia liikkeitä.
      • Seisova: Tätä tekniikkaa suositellaan korkean laukauksen otteluihin.
      • Progressiivinen: Rannoilla tai järvissä, joissa syvyys kasvaa, juokset sisään, kunnes vesi saavuttaa korkeuden, jossa voit uida mukavasti.
      • Veneestä: tässä tapauksessa veneen nopeus ja suunta on otettava huomioon. Sukellus tapahtuu marssin suuntaan ilman päätä. Erityinen hoito potkuriveneillä.
      Kun hengenpelastaja on kolmen tai neljän metrin päässä avustettavasta, hän tarkistaa, onko hän tietoinen ja kykenevä seuraamaan käskyjä. Fyysisen kontaktin luominen on vaarallista, koska uhri on yleensä järkyttynyt ja etsii auttajassa jalansijaa pysyäkseen pinnalla, vaarantaen molemmat hengen. Ennen kaikkea  pysy rauhallisena  ja yritä rauhoittaa uhria. Jos havaitaan olevan tajuton, pelastaja lähestyy ja suorittaa asianmukaisen pelastustekniikan.

      Kuinka saada hukkunut uhri vedestä

      Kuinka saada uhri vedestä

        Vuonna vepeä tilanteissa  , jos olemme rannalla, järven tai joen, kun pääsemme rantaan, ensiapu menettelyt toteutetaan ratkaista muita ongelmia, kuten traumaattiset vammat, haavat ... tai kardiorespiratoriseen pidätyksen.
        Jos onnettomuus tapahtuu uima-altaissa,  tekniikka uhrin poistamiseksi vedestä,  jos hän on tajuton, koostuu:
        • Aseta uhrin molemmat kädet reunaan, täysin ulotettuna kainaloihin, kyynärpäät on taipunut ja pää lepää niihin.
        • Pelastushenkilö menee ulos ja kerran ulkona kääntää sen ympäri niin, että se osoittaa poispäin uima-altaan reunasta.
        • Tartu uhriin kainaloista ja vedä häntä ylöspäin, kunnes hän voi istua häntä reunalla.
        • Hän poistaa jalkansa ja asettaa hänet selkälleen jatkaakseen ensiapututkimusta ja suorittaakseen vaaditut liikkeet.
        Veden pelastustekniikoita on paljon enemmän  , mutta ne ovat yksinkertaisimpia eikä vaadi erityiskoulutusta. Tärkeintä on olla täysin tietoinen tilanteesta ja kadota jäähtyäsi. Suorita pelastus vain jos olet varma, että pystyt sen tekemään oikein ja onnistuneesti, sillä viimeinen asia, jonka haluat, on, että uhri on vielä yksi.

        Hinaus- ja pelastustekniikat

        Veden pelastustekniikat

          Veden pelastustekniikan perusmenetelmät


          Hinauksen tarkoituksena   on vetää vesionnettomuuden tai hukkumisen uhri   alueelle, joka on aiemmin määritetty heidän huomionsa vuoksi. Vaikka pelastustekniikoita on erilaisia  , kaikilla niillä on yhteisiä erityispiirteitä:
          • Hinaus tehdään siten, että vältetään mahdollisten loukkaantumisten paheneminen.
          • Uhrin kasvojen on oltava aina veden yläpuolella.
          • Sinun on aina tarkistettava tilasi, jos palautat tietoisuuden tai muutoksia ilmenee.
          • Perävaunun on tekniikasta riippumatta annettava auttajalle uida tehokkaasti ja mahdollisimman nopeasti.

          Kun loukkaantuneen paikka ja tilanne on analysoitu ja on varmistettu, että pelastustyöntekijä pystyy suorittamaan pelastuksen onnistuneesti, on aika päättää kullekin tapaukselle sopivin tekniikka. Joitakin esiintyviä tilanteita ovat:

          Jos uhri on tajuton:

          • Käsivats : tämä toimenpide käsittää uhrin pitämisen kaulassa yhdellä kädellä siten, että pää pidetään ylöspäin. Käsi, joka tarttuu sinua, on suorassa kulmassa, kun toinen käsi silittää. Sitä suositellaan tajuttomille ja ei kovin raskaille ihmisille.
          • Olkavarsi : tämä tarkoittaa käden ohittamista loukkaantuneen henkilön hartian yli ja tarttumasta vastakkaiseen kainaloon, antaen hengenpelastajan uida joko selällään, tukemalla häntä rinnassa tai kyljellään tuella lonkalla. Tämä pelastustekniikka on hyödyllinen tajuttomien ja raskaiden ihmisten kanssa.
          • Vinssin ohjaus : se on monimutkainen ja sitä käytetään epäiltyjen selkärangan vammojen tapauksissa. Auttaja seisoo uhrin selän takana, toinen käsivarsi muodostaa suoran rinnan rinnan yli ja käsi tarttuu leukaansa. Toisella kädellä hän tukee niskaa ja pään takaosaa. Kun tämä on tehty, hengenpelastaja painaa uhria tiukasti rintaansa vasten ja ui selällään vuorotellen potkuilla. Tavoitteena on, että kaula ja rintakehä on kohdistettu siten, että kun paareja on saapunut, ne voidaan sijoittaa siihen vähiten mahdollisilla liikkeillä.

          Hengenpelastajat hukkuneen uhrin auttamiseksi

          Jos uhri on tajuissaan:

          • Jos uhri voi noudattaa määräyksiä  ja osaa kuunnella, hän ilmoittaa meille molemmille mukavimman tavan, koska mahdolliset loukkaantumiset voidaan ottaa huomioon.
          • Uhri on hallitsemattomassa  paniikissa ja kommunikointi ei ole mahdollista. Tämä tilanne vaatii pysäyttämistoiminnan pelastajan suojelemiseksi, ja kun uhri on pysäytetty, hänet hinataan pois ja yritetään rauhoittaa häntä. Pysäyttääkseen yksinkertaisin tekniikka on päästä takanaan ja laittaa käsivarsi vyötärön ympärille. Uhri tarttuu epätoivoisesti käsivarteen, ja pelastaja toisella kädellä tarttuu käsivarteensa sormien yläpuolelle ja rikkoa siten saaliin. Tämä käsivarsi asetetaan selkänsä taakse, jolloin uhri jää selälleen, ja toinen käsi hänen takanaan pysyy liikkumattomana eikä pysty aiheuttamaan vammoja tai tukehtumaan pelastajaan. Tällä tavalla voit hinata yrittäessään vakuuttaa.

          Aiheeseen liittyvää sisältöä ensiapussa

          Ensiapu 

          Hyönteisten puremat, lämpöhalvaus, leikkaukset ja haavat, palovammat ... Missä ruumis on, vaara on olemassa, siksi tarjoamme sinulle vinkkejä ja kotihoitoja, jotka auttavat sinua pääsemään pois tieltä, kunnes saat ammattilaisen apua.

           
          Päivitetty: elokuu 2020
          Kirjoittaja: WebMD - Health Solutions.
          Toimittamia tietoja ei tule käyttää missään lääketieteellisessä hätätilanteessa tai minkään sairauden diagnosointiin tai hoitoon. Kaikkien sairauksien diagnosointiin ja hoitoon on kuultava luvanvaraista lääkäriä.